Dynamika změn struktury absolventů VŠ v ČR - Kučerová, Hana (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce, jak již její název vypovídá "Dynamika změn struktury absolventů VŠ v ČR", se zabývá analýzou nabídky práce absolventů VŠ, zejména změnami v jejich profesní struktuře za uplynulých 10-15 let. Předmětem analýzy bude dále porovnat tyto změny s probíhajícími změnami ve struktuře národního hospodářství. Pro zpracování tématu bude sestavena analýza současných potřeb trhu práce a analýza změn struktury absolventů VŠ. Zjištěné výsledky budou dále využity v komparativní analýze studijní neúspěšnosti a v závěrečném shrnutí problematiky uplatnitelnosti vysokoškolsky vzdělaného obyvatelstva na trhu práce.
Changes dynamics of the university graduates structure in the Czech Republic
Keywords: nezaměstnanost; absolventi; trh práce; dynamika; vysoké školy; národní hospodářství; požadavky; zaměstnavatelé; unemployment; graduates; labor market; dynamics; colleges; national economy; requirements; employers