Vincenc Paulus - Erbanová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato monografická práce "Vincenc Paulus" přináší veškeré informace o regionálně významné osobnosti, se zaměřením jak na jeho osobní kapitolu života, tak i na jeho profesní dráhu a dílo. Každý čtenář se v této práci setká s podrobným přehledem a charakterem životního příběhu Vincence Pauluse, které nám přibližují jeho posmrtně publikované pravidelné poznámky. Druhou polovinu této práce tvoří jednotlivá zaměstnání, zájmy a publikace s podrobnými obsahy. Čtenář bude také okrajově uveden do učitelské problematiky přelomu 19. a 20. století, z pohledu Vincence Pauluse a jeho záznamů.
Vincenc Paulus
Keywords: Paulus, Vincenc; životopis; historie; učitelství; sběratelství; muzejní činnost; numismatika; spisovatelská činnost; region; Paulus, Vincenc; biography; history; collecting; teaching; museum activities; numismatics; activities writer; region