Analýza železniční infrastruktury pro provoz vlaků délky 740 m - Pflugová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá analýzou IV. železničního koridoru a jednotlivých stanic pro provoz nákladních vlaků o délce 740 m. Jsou zde uvedeny dokumenty vydané EU a ČR upravující legislativu, která se týká délek nákladních vlaků. V práci jsou popsány jednotlivé koridory vedoucí přes území ČR. Podrobněji je provedena analýza IV. železničního koridoru a jednotlivých stanic. Cílem práce je nalézt úzká místa na koridoru k jejich eliminaci.
Analysis of railway infrastructure for the operation of 740 m long trains
Keywords: dlouhý vlak; koridory; infrastruktura; kapacita dopravní cesty; long train; corridors; infrastructure; road capacity