Kapavka: laboratorní diagnostika a terapie. - Csánová, Magdaléna (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce se zabývá bakterií, která postihuje výhradně člověka, Neisseria gonorrhoeae. Tento patogen způsobuje sexuálně přenosné onemocnění, kapavku. V práci byla věnována pozornost seznámení se s původcem onemocnění, klinickým projevům a dále diagnostice, terapii a prevenci kapavky.
Gonorrhea: laboratory diagnosis and therapy.
Keywords: Neisseria gonorrhoeae; virulence factors; gonorrhea; therapy; diagnostics; kapavka; faktory virulence; diagnostika; léčba