Zavádění systému jakosti dle ISO 9000/2000 ve společnosti Lučební závody a.s. Kolín - Širc, Jan (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato diplomová práce se věnuje zavádění systému jakosti dle ISO 9000 do akciové společnosti Lučební závody a. s. Kolín. Úvodní část se zabývá obecným popisem pojmu jakost – jeho historií a vývojem, požadavky na ni, řízením jakosti, politikou jakosti a tak dále. Ve druhé části je charakterizována akciová společnost, zhodnocena analýza současného stavu systému jakosti. Systém jakosti ve společnosti je certifikován podle normy ISO 9001. Hlavní částí této práce je zavádění systému jakosti do společnosti a jeho dokumentace – jako například příručka jakosti. V poslední části jsou shrnuty přínosy tohoto systému jakosti pro společnost a naznačen jeho další vývoj.
Quality system implementation according to ISO 9000/2000 into firm Lučební závody a.s. Kolín
Keywords: Quality; ISO Standards; companies; Jakost; normy ISO; Total Quality Management; Management; podniky