Analýza nákladů a výkonů vybraného podniku - Kalánková, Andrea (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu nákladů a výkonů podniku. V teoretické části se zabývá pojmy spjatými s tématem bakalářské práce, tedy náklady, výkony, výnosy a hospodářským výsledkem a koncepcí výkazu zisku a ztráty. Dále popisuje analýzu nákladů a výnosů v teoretické rovině, horizontální a vertikální analýzu účetních výkazů a také analýzu bodu zvratu. V praktické části je horizontální a vertikální analýza a analýza bodu zvratu aplikována na vybraný podnik - SVITAP J. H. J. spol. s r. o. za období 2009 - 2013. Tato část se snaží postihnout specifika analýzy nákladů a výnosů výrobního podniku.
Cost and benefit analysis of the chosen company
Keywords: Náklady; výkony; výnosy; výsledek hospodaření; bod zvratu; horizontální analýza; vertikální analýza; Costs; revenues; trading income; turning point; horizontal analysis; vertical analysis