Normy a praxe - Taufer, Ivan; Vítečková, Miluše; Víteček, Antonín; Javůrek, Milan (Technická univerzita v Košiciach, 2019)
V příspěvku je poukázáno na rozpory v terminologii mezi ČSN IEC 60050-351+A1 a ČSN EN 60027-6 a užívaným, historicky ustáleným názvoslovím. Nesrovnalosti lze přičíst již nedbale zpracované původní normě a hlavně neodbornému překladu z anglického originálu. V seznamu vybraných citací je tento rozdíl názorně dokumentován.
Standards and practice
Keywords: ČSN ISO; normy; technologie řízení; ČSN ISO; Standard; Control technology