Vliv managementu inovací na konkurenceschopnost podniku - Doležal, Jan (Univerzita Pardubice, 2021)
Práce se zabývá možnostmi inovací managementu, které vedou ke konkurenceschopnosti podniku a je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola se zabývá podnikem a jeho charakteristikou, následně i managementem. Charakterizuje podnik a jeho okolí, životní cyklus podniku, management a krizový management. Druhá kapitola je zaměřena na problematiku konkurenceschopnosti. Popisuje konkurenci v dodavatelských řetězcích, definici a přístup ke konkurenceschopnosti. Druhá část této kapitoly se věnuje inovacím a inovačním potenciálem v době krize. Do třetí kapitoly také spadají dodavatelské řetězce. Hlavním záměrem této kapitoly je popis komunikace a koordinace v dodavatelském řetězci během krize. Poslední čtvrtá kapitola popisuje inovace v personálním managementu sledovaného podniku. Tyto inovace byly zpracovány na základě dotazníkového šetření. Závěrem práce je popisování personálního plánování v době krize a doporučení
Innovation Management Impact on Business Competitiveness
Keywords: inovace; konkurenceschopnost; podniky; B2B trh; dodavatelský řetězec; innovation; competitiveness; company; B2B market; supply chain