Výuka etikety v České republice - Kosarová, Petra (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá ucelenou konstrukcí stavu výuky etikety v České republice v současnosti. Je zaměřena téţ na historii a významné osobnosti bontonu, na výuku v základních a středních školách, moţnosti osvojování etiketních pravidel a na etiketu v praxi.
The education of the decorum in the Czech republic
Keywords: Bonton; etiketa; osobnosti etikety; společnost; výuka; slušné chování; Etiquette; personality Etiquette; society; Education; good manners