Některé souvislosti koncepce trvale udržitelného rozvoje - Odstrčil, Kamil (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se zabývá koncepcí trvale udržitelného rozvoje, zmiňuje některé globální problémy, které si přijetí této koncepce vynucují a pohlíží na ekonomický, hodnotový a politický systém pod zorným úhlem trvalé udržitelnosti.
Some coherences of sustainable development concept
Keywords: ekologie; globální problémy; ekonomický systém; systém hodnot; politický systém