Financování a role České basketbalové federace v oblasti sportu - Laš, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem bakalářské práce je popsat roli a financování České basketbalové federace v oblasti sportu a následně navrhnout doporučení pro zlepšení jejího fungování. V teoretické části bakalářské práce jsou vymezeny základní pojmy v oblasti sportu, vymezení jeho role, funkce ve společnosti a ekonomické sféře. V práci je popsané prostředí sportovních organizací, jejich dělení a financování. Praktická část se zabývá Českou basketbalovou federací, její rolí, vývojem a organizační strukturou, provedena je také finanční analýza této organizace. Práce dále obsahuje celkové hodnocení získaných výsledků z provedené analýzy a prezentuje návrhy na zlepšení identifikovaných nedostatků.
Funding and the role of the Czech Basketball Federation in the field of sports
Keywords: tělesná kultura; sport; Česká basketbalová federace; sportovní organizace; physical culture; sport; Czech Basketball Federation; sports organization