Stanovení tabákových alkaloidů I - Stolařík, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce je věnována rozdělení alkaloidů a současným možnostem stanovení tabákových alkaloidů. Její hlavní součástí je extrakce těchto látek pomocí extrakce přehřátou vodou. Zároveň tato práce porovnává zjištěné
Determination of tobacco alkaloids I
Keywords: Extrakce přehřátou vodou; alkaloidy; tabák; cigarety; plynová chromatografie; PHWE; pressurized hot water extraction; alkaloids; tobacco