Iracionální nákupní chování cestujících v železniční dopravě - Anchutkina, Yaroslava (Univerzita Pardubice, 2022)
Práce se zaměřuje na otázku iracionálního nákupního chování cestujících v železniční dopravě. Zabývá se též analýzou takových faktorů ovlivňujících chování, jako jsou relativita nabízených možností, efekt volavky, efekt cenoví kotvy a efekt slova "zdarma", a následnými návrhy na zlepšení marketingové politiky železničních společností.
Irrational purchasing behavior of passengers in railway transport
Keywords: nákupní chování; iracionalita; efekt volavky; efekt cenové kotvy; efekt slova "zdarma"; relativita nabízených možností; purchasing behavior; irrationality; decoy effect; anchoring effect; "free" word effect; relativity of the options offered