Mobilní aplikace pro události pořádané v okolí - Bajer, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce "Mobilní aplikace pro události v okolí" se zaměřuje na vývoj mobilní aplikace pro zařízení se systémem Android, která uživatelům zprostředkovává informace o kulturních a společenských událostech v jejich blízkosti. Aplikace umožňuje vyhledávání a filtrování událostí podle data, času, kategorie či názvu, jejich tvorbu, úpravu a správu, a zároveň nabízí zobrazení na mapě. Součástí řešení je také systém denních notifikací, který uživatele pravidelně upozorňuje na nadcházející akce. Teoretická část práce se věnuje rešerši současných trendů ve vývoji mobilních aplikací a analýze existujících řešení, zatímco praktická část se zaměřuje na použité technologie, návrh a implementaci výsledné aplikace.
Mobile Application for Nearby Events
Keywords: mobilní aplikace; Android; Flutter; API; Spring Boot; PostgreSQL; PostGIS; kulturní události; mapová vizualizace; mobile application; Android; Flutter; API; Spring Boot; PostgreSQL; PostGIS; cultural events; map visualization