Bezpečnost v prostředí počítačové sítě - Pešek, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce s názvem Bezpečnost v prostředí počítačové sítě, obecně popisuje stávající bezpečnostní hrozby v kyberprostoru a dostupné nástroje pro monitorování sestavených modelových situací lokálních počítačových sítí malého rozsahu. Cílem je vytvoření přehledu základních skupin bezpečnostních incidentů v prostředí počítačové sítě, dostupných nástrojů pro monitoring a odhalovaní nežádoucích činností uživatelů sítě.
Safety in the environment of computer network
Keywords: kyberprostor; bezpečnostní incidenty; domácí počítačová síť malého rozsahu; monitorování; cyberspace; security incident; home office local area network; monitoring