Uhlíkové pastové elektrody s vyloučeným povlakem bismutu v elektroanalýze - Jansová, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zabývá testováním uhlíkových pastových elektrod s vyloučeným povlakem bismutu s využitím techniky stripping voltametrie. Na základě optimalizačních měření byly vyvinuty metody ke stanovení Pb, Cd a Zn, které byly ověřeny na analýzách modelových a reálných vzorků vod.
Bismuth film-plated carbon paste electrodes in electroanalysis
Keywords: uhlíkové pastové elektrody; bismut; povlaky; anodická stripping voltametrie; stanovení kovů; těžké kovy