Dnešní společnost, životní styl a zdraví - Perglová, Anna (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato diplomová práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V části teoretické je stručně přiblížena problematika a prevence životního stylu v České republice - výživa, pohybová aktivita a civilizační choroby, které jsou s životním stylem úzce spjaty. V praktické části byl proveden výzkum dané problematiky, zaměřený na životní styl v ČR u dané věkové skupiny s vlivem výživy na riziko vzniku civilizačních onemocnění. Závěr práce je věnován výsledkům z provedeného výzkumu a vše, co by mohlo napomoci ke změně životního stylu, osvěty a primární prevence v České republice.
Todays society, lifestyle and health
Keywords: anorexie; BMI; bulimie; civilizační choroby; pohybové režimy; zásady správné výživy; anorexia; bulimy; civilization diseases; motion regime; rules of correct diet