Turnerův syndrom - Erbertová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce je věnována Turnerovu syndromu. Turnerův syndrom je genetická porucha, kdy ženám chybí jeden chromozom X. Jejich karyotyp je 45, XO. Turnerův syndrom je relativně časté onemocnění, kdy hlavními příznaky jsou malý vzrůst, gonadální dysgeneze a vrozené vady kardiovaskulárního a uropoetického systému.
The Turner Syndrome
Turnerův syndrom
Keywords: Turnerův syndrom; chromozom Y; chromozom X; symptomy; karyotyp; Turner syndrome; chromosome Y; chromosome X; symptoms; karyotype