Vliv výchozích surovin na barevné vlastnosti pigmentu Bi0,1Pr0,9FeO3 - Luxová, Jana; Šulcová, Petra (Univerzita Pardubice, 2017)
V rámci této práce byly testovány prášky odpovídající chemickému složení Bi0,1Pr0,9FeO3 jako anorganické pigmenty, tj. byly podrobeny stanovení termické stability, velikosti částic a identifikaci fázového složení. Orthoferity byly syntetizovány klasickou keramickou metodou, tj. za použití reakcí v pevné fázi pomocí kalcinace výchozích iniciačních směsí. Úkolem bylo posoudit vliv výchozí železité suroviny na výsledné barevné vlastnosti, které byly studovány pro práškové pigmenty a po jejich aplikaci do různých pojivových prostředí.
Effectof Starting Materials on Colour Properties of Pigment Bi0,1Pr0,9FeO3
Keywords: Ferrity; anorganické pigmenty; barevné vlastnosti; glazura; Ferrites; Inorganic pigments; Colour properties; Glaze