Dvojitý synchronní přijímač - Karas, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi digitalizace dvoukanálového signálu FM rádia. Kromě využití hotových řešení v podobě komerčně dostupných zařízení je hlavní důraz kladen na vlastní řešení přijímače a to jak analogových tak i digitálních částí zpracování signálu. V této práci nejsou publikovány postupy digitálního zpracování. Je zde uvedena praktická realizace přijímače z pohledu implementace běžně dostupných integrovaných obvodů.
Dual synchronized reciever
Keywords: vzorkování a záznam FM rádia; softwarové rádio; digitalizace; FM radio sampling; software defined radio; digitalization