Návrh fotovoltaické zdrojové soustavy akumulátorového kolejového vozidla - Sýkora Petr; Sadílek Ondřej (Česká elektrotechnická společnost, 2015)
Příspěvek se ve své první části zabývá návrhem pomocné fotovoltaické zdrojové soustavy a návrhem trakční akumulátorové baterie pro kolejové vozidlo. Druhá část příspěvku popisuje a shrnuje experimentální labora-torní ověření spolupráce těchto dvou komponent bez mezilehlého nabíjecího měniče.
Design of Photovoltaic Power Supply for Accumulator Railway Vehicle
Keywords: trakční akumulátor; fotovoltaický panel; nabíjení; akumulátorové kolejové vozidlo; Traction Accumulator, Photovoltaic Panel, Charging, Accumulator Railway Vehicle