Studium kinetiky dehydratače šťavelanu vápenatého - Vařečka, Jan (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato bakalářská práce je věnována studiu kinetiky dehydratace trihydrátu šťavelanu vápenatého v teplotním rozsahu 30 - 280stC. Studium tohoto jevu bylo provedeno pomocí diferenciální skenovací kalorimetrie na přístroji Pyris 1 při rychlostech ohřevu 5, 7, 10, 15, 20 a 25 K/min.
Kinetic study of dehydratation of calcium oxalate
Keywords: šťavelan vápenatý; trihydrát; kinetika; dehydratace; calcium oxalate trihydrate; kinetics; dehydratation