Občanská sdružení a jejich daňové povinnosti - Špicarová, Eva (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce popisuje občanská sdružení a jejich daňové povinnosti, které jim vyplývají ze zákona. Cílem této práce je jednak charakterizovat občanská sdružení, která jsou neziskovými organizacemi, a dále seznámit širokou veřejnost s problematikou zdanění příjmů a majetku občanských sdružení s cílem poskytnout jim co nejvíce užitečných informací.
The tax duties of civil associations
Keywords: Neziskové organizace; občanská sdružení; legislativa; daňové povinnosti; příjmy; majetek; Non-profit organizations; civil associations; legislation; tax duties; incomes; Property