Analýza potencionálních proteinových partnerů glyceraldehyd-3-fosfátdehydrogenázy u bakterie Francisella tularensis - Glosová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2020)
Náplň této diplomové práce je součástí projektu zaměřeného na studium interakčních partnerů glyceraldehyd-3-fosfátdehydrogenázy (GAPDH) u bakterie Francisella tularensis s cílem odhalit nové neenzymatické funkce tohoto proteinu. V rámci této práce byly potvrzeny interakce enzymu GAPDH s bakteriálními proteiny vybranými na základě předchozí interakční analýzy. Experimentální část spočívala v zaklonování genů kódujících vybrané proteiny do expresních vektorů, následné přípravě a purifikaci rekombinantních proteinů a potvrzení interakcí metodou "Solid-phase ligand binding assay".
Analysis of potential protein interaction partners of glyceraldehyde-3-phosphate dehydrogenase in bacterium Francisella tularensis.
Keywords: glyceraldehyd-3-fosfátdehydrogenáza; Francisella tularensis; protein-proteinové interakce; Rho; PepSY; thioredoxin; glyceraldehyde-3-phosphate dehydrogenase; Francisella tularensis; protein-protein interaction; Rho; PepSY; thioredoxin