Chyby neziskových organizací při zdaňování daní z příjmů - Shejbalová, Petra (Univerzita Pardubice, 2006)
Bakalářská práce je věnována problematice neziskových organizací, především pak chybám, kterých se nejčastěji tyto organizace dopouštějí při zdaňování daní z příjmů právnických osob. První část je věnována problematice neziskových organizací obecně, především ve vztahu k zákonu o daních z příjmů. Druhá část je již zaměřena na některé konkrétní druhy neziskových organizací, tedy na sportovní kluby a společenství vlastníků jednotek. Analyzovaná problematika je v obou částech doplněna o příklady z praxe.
Mistakes of non-profit organizations during income taxatins
Keywords: Non-profit organizations; income taxation of a corporate body; sport clubs; communities of unitholders; Neziskové organizace; daň z příjmů právnických osob; hospodářská činnost; Náklady; Výnosy; sportovní kluby; společenství vlastníků jednotek