Péče porodní asistentky o šestinedělku s poporodní depresí - Vítková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce je zaměřena na poporodní psychickou poruchu, konkrétně poporodní depresi. Teoretická část shrnuje onemocnění poporodní deprese, její projevy, příčiny a léčbu. Je zde popsána i péče porodní asistentky o ženu s tímto onemocněním. Pro úplnost tématu možných psychických poruch po porodu jsou v teoretické části stručně uvedeny i informace o poporodním blues a poporodní psychóze. V průzkumné části bakalářské práce je analyzována míra znalostí respondentek o tématu poporodní deprese, což je hlavním cílem průzkumné části práce. Průzkum byl proveden pomocí dotazníkového šetření vlastní tvorby. Praktickým výstupem bakalářské práce je informační materiál o tématu poporodní deprese určený pro těhotné, ženy po porodu a jejich blízké.
The care of midwife for woman in puerperium with postpartum depress
Keywords: poporodní období; poporodní deprese; péče porodní asistentky; informační materiály; postpartum period; postpartum depression; care of midwife; information materials