Rizika problémového chování u dětí ve školním prostředí - Bajerová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zabývá riziky problémového chování dětí ve školním prostředí. Práce je členěna do dvou částí, teoretické a výzkumné. Teoretická část pojednává o základních východiscích dané problematiky, tedy o problémovém chování a poruchách chování dětí. V neposlední řadě pak o prostředí, které ovlivňuje vznik a prohlubování problémového chování dětí. Výzkumná část se stává z výzkumného šetření za použití Q-metodologie, která je založena na tom, že respondent má subjektivně rozhodnout o důležitosti výroků jemu předložených a zabývajících se danou tématikou.
Risks of Problem Behavior of Children in School Enviroment
Keywords: problémové děti; problémové chování; poruchy chování; výchovné prostředí; Q-metodologie; problem children; problem behavior; behavior disorders; educational environment; Q-methodology