Život s hemodialýzou - Dymáková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na kvalitu života pacientů léčených hemodialýzou. Teoretická část práce se zabývá především vlivem hemodialýzy na každodenní život pacientů a kvalitu života. Výzkumná část práce se zabývá hodnocením kvality života hemodialyzovaných pacientů pomocí standardizovaných dotazníků SEIQoL a KDQOL-SFTM a znalostí vybraných informačních zdrojů.
Life with hemodialysis
Keywords: hemodialýza; chronické onemocnění ledvin; informační zdroje; kvalita života; KDQOL-SFTM; SEIQoL; hemodialysis; chronic kidney disease; quality of life; sources of information