Zhodnocení finančního hospodaření vybraného podniku - Hanesová, Alice (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce se zabývá zhodnocením hospodaření společnosti ConvaTec Česká republika s.r.o.. V teoretické části jsou představeny základní pojmy finanční analýzy. Praktická část představuje samostatnou finanční analýzu podniku v letech 2015 až 2019. Poslední část bakalářské práce obsahuje samotné slovní ohodnocení zjištěných výsledků z praktické části a doporučení možných řešení.
Evaluation of financial management of a selected company
Keywords: finanční analýza; účetní výkazy; vertikální analýza; rozvaha; výkaz zisku a ztrát; horizontální analýza; poměrové ukazatele; ukazatele rentability; ukazatele zadluženosti; ukazatele aktivity; ukazatele likvidity; bankrotní modely; bonitní modely; financial analysis; financial statements; vertical analysis; balance sheet; profit and loss statement; horizontal analysis; ratios; profitability indicators; indebtedness indicators; activity indicators; liquidity indicators; bankruptcy models; creditworthiness models