Rozvoj regionu Olomoucko se zaměřením na cestovní ruch - Vácha, Miloslav (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se věnuje problematice rozvoje regionu Olomoucko se zaměřením na cestovní ruch. Práce nejprve vysvětluje základní příčiny vzniku a realizace regionálního rozvoje a uvádí základní koncepci cestovního ruchu. Dále charakterizuje Olomoucko z fyzicko-geografického a socio-ekonomického pohledu a analyzuje úroveň cestovního ruchu v regionu. V závěru bakalářské práce jsou zjištěné informace vyhodnoceny a poté formulováno doporučení pro další vývoj.
Region Olomoc development focused on travel movement
Keywords: region development; Travel movement; Olomouc Region; Regionální rozvoj; Cestovní ruch; region Olomoucko