Analýza konkurenčního prostředí firmy - Kment, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato práce se zabývá analýzou konkurenčního prostředí konkrétního podniku působícího ve stavebnictví pomocí metod a nástrojů Competitive Intelligence. Práce se zabývá tuzemským trhem vodohospodářských, dopravních a lesních staveb a je rozdělena na dvě části. V první části jsou vymezeny obecné charakteristiky a nástroje analýzy konkurence a metody Competitive Intelligence. V druhé části práce jsou tyto nástroje a metody primárně aplikovány na společnost AQUASYS spol. s r. o. v komparaci s dalšími konkurenty v odvětví.
Analysis of the competitive environment
Keywords: stavebnictví; konkurenční prostředí; Competitive Intelligence; analýza konkurence; construction industry; competitive environment; Competitive Intelligence; competition analysis