Kyrgyzstán : transformace pastevecké společnosti - Masníková, Helena (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce pojednává o proměnách pasteveckého způsobu života v Kyrgyzstánu. Popisuje dvě zásadní transformace, přičemž klade důraz především na současnou situaci v zemi a na to, jak se novodobí kočovníci vyrovnávají s podmínkami tržního hospodářství.
Kyrgyzstan : the transformation of the pastoral society
Keywords: Kyrgyzstán; transformace; pastevectví