Vězňovo dilema a jeho implementace v ekonomice podniku - Smejkalová, Věra (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá teorií her a vězňovým dilematem, které vede ke spolupráci mezi podniky. První část se zabývá teorií her. Ve druhé části je popsáno vězňovo dilema a ve třetí části jeho aplikace v ekonomice podniku. V poslední části je popsán modelový příklad vězňova dilematu, které vedlo ke spolupráci mezi mobilními operátory.
Prisoner's dilemma and its implementation in business economics
Keywords: teorie her; vězňovo dilema; Nashova rovnováha; strategie; konflikt; game theory; prisoner's dilemma; Nash equilibrium; strategy; conflict