Ekumenismus ve dvou vybraných církvích v ČR : (porovnání oficiálních prohlášení ŘKC a ČCE s realitou) - Nepustilová, Julie (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce se zaměřuje na porovnání oficiálních dokumentů Římskokatolické církve a Českobratrské církve evangelické vztahující se k tématu ekumenismu, s opravdovou reálnou situací dnešních křesťanských mezicírkevních vztahů.
Ecumenism in two selected Churches in the Czech republic : (comparing official Roman Catholic and the Evangelical Church of Czech Brethen declarations with reality)
Keywords: Římskokatolická církev; českobratrská církev; evangelická církev; dokument; ekumenismus