Hluboké genetické programování - Kopic, Petr (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce se zaměřuje na hledání nových možností při řešení úloh pomocí hlubokého genetického programování. Práce popisuje stručný vývoj umělé inteligence a hlavní metody, které se využívají - neuronové sítě, evoluční algoritmy a genetické programování. Dále se práce zabývá tématem hlubokého genetického programování, které se snaží kombinovat principy již zmíněných metod. Jsou popsány dosavadní přístupy a dále navrhnuty nové metody hlubokého genetického programování. Závěrem práce je popsána implementace metod pomocí různých nástrojů a jejich otestování.
Deep Genetic Programming
Keywords: umělá inteligence; strojové učení; hluboké učení; neuronové sítě; evoluční algoritmy; genetické programování; hluboké genetické programování; jenetics; watchmaker; artifical inteligence; machine learning; deep learning; neural network; evolutionary algorithm; genetic programming; jenetics; watchmaker; deep genetics programming