Cyklistická infrastruktura a možnosti vyhodnocení jejích dopadů do života měst a regionů - Maštálka Martin; Krejčová Dagmar (Gaudeamus, 2015)
V České republice se výstavba cykloinfrastruktury v posledních letech těšila zvýšené podpoře. Během plánovacího období 2007-2013 byla podporována rovněž výstavba cyklsotezek jako nástrojů rozvoje cestovního ruchu. A protože současné plánovací období 2014-2020 je více než předchozí zaměřeno na dopady projektů, jeví se jako stále aktuálnější problematika možností měření těchto dopadů na život v regionu. Tento příspěvek se snaží nalézt relevantní indikátory, které lze využít pro evaluaci dopadů výstavby cyklistické infrastruktury na život vesnic, měst a regionů.
Infrastructure for cycling and possibilities of evaluation of its´ impacts into the life in cities and regions
Keywords: projekt, regionální rozvoj, cestovní ruch, cyklodoprava, cyklostezka; project, regional development, tourism, cycling, bikeway