Význam historického vývoje pojistného práva - Sýsová, Simona (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce je věnována vývoji pojistného práva. Zkoumá pojistné právo v Evropě, ze kterého čerpali čeští zákonodárci. Postihuje období od roku 1918 po rok 1993. Zaměřuje se na vliv původních právních předpisů na současný stav pojistného práva.
Historical evolution of the insurance law
Keywords: pojistné právo; pojišťovnictví; občanské právo; zákonné pojištění; zdravotní pojištění; sociální pojištění; insurance law; insurance; civil law; statutory insurance; health insurance; social insurance