Vytvoření aplikace pro analýzu big dat v Pythonu - Holeček, Jan (Univerzita Pardubice, 2025)
Práce se zaměřuje na současné přístupy k analýze big dat a provádí porovnání existujících nástrojů a metod. V rámci práce je realizován sběr a předzpracování dat, následná analýza získaných dat, návrh vhodných modelů a jejich implementace podle metodiky CRISP-DM. Na závěr je navrženo komplexní řešení, které je realizováno prostřednictvím aplikace vyvinuté v jazyce Python.
Developing an application for big data analysis in Python
Keywords: big data; Python; aplikace; modely; grafy; analýzy; big data; Python; application; models; graphs; analyses