Stanovení vybraných steroidních metabolitů v mozkové tkáni krys - Kazihnitková, Hana (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá účinky steroidních hormonů. Je zde podrobně popsána metodika stanovení těchto neuroaktivních steroidů a to v nezvyklém biologickém materiálu, mozkové tkáni krys. Byli zjištěny velmi rozdílné hladiny těchto steroidů u krys, kterým byl podáván DHEA, 7-oxo-derivát nebo placebo, a to zvláště v kůře a podkoří.
Some less common steroids in rat brain
Keywords: hormony; mozek; steroidy