Filozofie pro zdravotníky v hospicové péči - Hübnerová, Věra (Univerzita Pardubice, 2022)
Diplomová práce se zabývá filozofií osoby a aplikací východisek ze znalostí filozofie osoby do praxe hospicové péče. Diplomová práce má dvě části, první část je teoretická a druhá je empirická. V teoretické části je definována hospicová péče a následně filozofie osoby. Tyto poznatky jsou provázány a aplikovány do praxe. V empirické části bylo zkoumáno, jaký mají náhled sestry hospicové péče na konkrétní východiska filozofie osoby a zda je vztah mezi hospicovou péčí a filozofií osoby. Průzkumná část byla provedena pomocí polostrukturovaného rozhovoru a zpracována otevřeným kódováním.
Philosophy of human person for health professionals in hospice care
Keywords: filozofie osoby; člověk; svět; hospicová péče; komunikace; smrt; philosophy of human person; human; world; hospice care; communication; death