Postava proroka Mojžíše v Tóře a v Koránu - Kytlicová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2009)
Předložená bakalářská práce se věnuje studii proroka Mojžíše/Músy. V úvodu práce se budu věnovat otázce proroctví v judaizmu a islámu. Porovnáním narativních textů týkajících se proroka Mojžíše/Músy v obou náboženských tradicích, potom vyplynou rozdíly, ale i zjevné paralely mezi oběma tradicemi. Pokusím se zhodnotit a objasnit rozdílné přístupy k postavě proroka Mojžíše/Músy.
Prophet Moses in the Torah and the Koran
Keywords: prophets; Quran; Torah; Moses; convenants; proroci; Korán; Tóra; Mojžíš; smlouvy