Problematika obnovitelných zdrojů z hlediska udržitelného rozvoje v ČR - Jetmarová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zabývá problematikou udržitelného rozvoje se zaměřením na obnovitelné zdroje energie. V práci je provedena analýza programu Zelená úsporám, jako jednoho z programů ministerstva životního prostředí, který podporuje využití obnovitelných zdrojů energie. Tento program je administrovaný Státním fondem životního prostředí, kterému se tato práce také věnuje.
Question of renewable energy sources in sustainable developement
Keywords: Státní fond životního prostředí; obnovitelné zdroje energie; program Zelená úsporám; Udržitelný rozvoj; State environmental fund; renewable energy sources; Green investment schneme; Sustainable Development