Základní zásady trestního řízení v demokratickém státě - Svoboda, Petr (Univerzita Pardubice, 2000)
Autor se v práci zabývá rozborem základních zásad trestního řízení v České republice. Dále přehledem historického vývoje trestního řízení v českých zemích a trestního práva procesního. Je zde uvedeno srovnání s obdobnou zahraniční problematikou.
Principal fundamentals of criminal proceeding in the democratic state
Keywords: trestní právo; trestní řízení; historie