Romové v Josefově - Vítová, Petra (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá životem Romů v Josefově od jejich příchodu v roce 1950 až do současnosti. Popisuje jejich historický vývoj, oblast bydlení, vzdělávání a zaměstnanost. Pozornost je též věnována tradičním zvykům a romskému jazyku.
The Roma in Josefov
Keywords: Romové; Josefov; každodenní život; bydlení; zaměstnanost; Vzdělávání