Aktuální otázky pramenů práva v České republice - Rajmanová, Lada (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce poskytuje informace o pramenech práva kontinentálního právního systému, hlavně pak se zaměřením na právo české. První část pojednává o pramenech práva z formálního hlediska, rozebírá právní řád ČR nejen z pohledu teoretického, ale také z pohledu samotné tvorby práva. Druhá část se zabývá otázkou platnosti, účinnosti a vyhlašování právních předpisů. Závěr je věnován samotným problémům aplikace evropského práva na území České republiky, neboť právní akty EU mají dnem vstupu ČR do EU aplikační přednost před právními předpisy ČR.
Topical questions of sources of law in the Czech republic
Keywords: prameny práva; právní řád; legislativa; platnost; účinnost; právní předpisy; evropské právo; Česká Republika; Evropská Unie