Firemní rituály - Miturová, Hana (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zaměřuje na analýzu rituálů, které jsou používány při firemních jednáních a v komunikaci se zaměstnanci firmy. Formou přímého pozorování a rozhovorů je kladen důraz na funkci, jaký rituál v tomto specifickém prostředí má, a jak systematicky je používán, aby měl očekávaný efekt. Práce vychází z hypotézy, že firemní společnost je svébytným soužitím jedinců, kteří při komunikaci využívají zavedené postupy, které jim jejich soužití usnadňují.
Company rituals
Keywords: rituals; companies; social structure; tribes; symbols; company myth; company communication; reality; rituály; firmy; sociální struktura; klany; symboly; firemní mýtus; firemní komunikace