Hospodaření Univerzity Pardubice v komparaci s hospodařením Ostravské univerzity v Ostravě - Papiková, Milena (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce pojednává o hospodaření dvou veřejných vysokých škol - Univerzity Pardubice a Ostravské univerzity v Ostravě. Zabývá se všeobecným pojednáním o vysokém školství v ČR, jeho financováním a reformou, ke které bylo nutné přistoupit v rámci vstupu do EU. Praktická část je zaměřena na analýzu hospodaření obou univerzit a hodnocení jeho efektivnosti, a to v letech 2001 - 2003.
Keywords: vysoké školství; vysoké školy; hospodaření; financování škol; analýza hospodaření; Univerzita Pardubice; Ostravská univerzita v Ostravě