Základní funkce ekonomické analýzy při rozhodování finančních institucí - Štefán, Radek (Univerzita Pardubice, 2017)
Předmětem bakalářské práce je popis ekonomické a zejména finanční analýzy z pohledu banky. Začátek práce se zabývá popisu finanční analýzy a jejímu postupu. Další části jsou věnovány bonitě klienta, úvěrovému riziku, ratingu a scoringu. V poslední části je aplikována finanční analýza na vybranou společnost.
Elementary functions of economic analysis in decision making of financial institutions
Keywords: finanční analýza; rating; scoring; úvěrová rizika; hodnocení bonity; financial analysis; rating; scoring; credit risks; credit rating