Nanokompozitní materiály s proměnnou matricí - Hostinský, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nanokompozitních materiálů. V první části jsou popsány nanomateriály používané pro výrobu kompozitů, jejich obecné vlastnosti a příprava. Druhá část práce popisuje vybrané druhy nanokompozitů s polymerní matricí s metodami jejich přípravy, vlastnostmi a výčet jejich potenciálních aplikací.
Nanocomposite materials with variable matrix
Keywords: nanokompozity; příprava; aplikace; vlastnosti; nanočástice; nanocomposites; preparation; application; properties; nanoparticles