Zhodnocení edukačních materiálů v šestinedělí - Lacinová, Petra (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá zhodnocením edukačních materiálů v oblasti šestinedělí. První část je teoretická, která se zabývá charakteristikou šestinedělí, fyziologií šestinedělí, dále se věnuje výživě, cvičení, kojení a antikoncepci v šestinedělí, edukaci a metodám hodnotícím obtížnost textu, čtivost a porozumění textu. Druhá je praktická část, kde je popsán výskyt edukačních materiálů ze zdravotnických zařízení o šestinedělí, dále vybrané vhodné materiály, které splňují kritéria dle Mistríkova vzorce, zhodnocení jejich míry srozumitelnosti pomocí Mistríkova vzorce a Poslechového testu.
Evaluation of educational materials in the puerperium
Keywords: šestinedělí; edukace; edukační materiály; srozumitelnost textu; Mistríkův vzorec; Poslechový test; puerperium; education; educational materials; comprehensibility of the text; Mistrik's formula; Listening test